Valea Prahovei sau Campulung Moldovenesc? Ce alegem?

Este Marti dimineata. Un mesaj deja prezent pe telefon ma anunta ca am dimineata libera.

Cu o cana de cafea aburinda in mana ma gandesc cum sa imi umplu dimineata.

Imi amintesc de o conversatie pe care am avut-o acum cateva zile si fara sa stau pe ganduri, tastez aproape din reflex cazare munte.

Ma razgandesc repede, ca orice femeie care se respecta si tastez nemultumita cazare Valea Prahovei.

In cateva momente imi amintesc de zapaceala, aglomeratie si cate si mai cate. Imi spun in gand : Hai sa dam o sansa si altora, sa privim imaginea de ansamblu ! Revin amuzata de mine la : cazare munte.

Parca ma imbufna orice si nimic nu ma multumea. Voiam ceva nou ! Ceva inedit , unde nu am mai fost, dar evident ca nu stiam ce. Deja radeam de mine in gand… putea sa fie usor? Evident ca nu !

Stau asa cateva momente,  de parca as contempla la nemurirea sufletului si imi vine o idee ! Beculetul se aprinde ! Intru pe Az-Turism.ro si aleg calea cea mai usoara ! Ma uit repede la lista lor de locatii recomandate si imi sare in ochi o  pensiune nou deschisa care mai e si localizata intr-un loc in care nu am mai fost !

Deja cafeaua are un gust mult mai bun ! Ma pun turceste si incep sa studiez de parca am dead-line la predare de proiect.

Numele locatiei este Casa Viorica si Luis . Deja din denumire am aflat cateva informatii ( ca doar am insincte de detectiv  hihi ) si anume : sunt un cuplu, deci este afacere de familie ! Ador cand o familie se implica trup si suflet in activitatea lor !

Unde este? In Pojarata ! Nu stiu mai nimic despre aceasta zona, iar asta e cea mai buna veste ! Deja simt ca ne asteapta o noua aventura plina de vederi imaginare intiparite in memorie !

Ce sa aleg ? Valea Prahovei sau Campulung Moldovenesc?

Dupa un scurt telefon, deja anunt pe toata lumea : Nu va faceti planuri ca plecam la munte !

Ca sa nu va incarc prea mult cu veselia de pe drum si ca sa nu par picata din cer, aflu ca aceasta localitate se afla in judetul Suceava si se situeaza langa Campulung Moldovenesc. Toata bune pana aici… macar ma simt localizata geografic.

Ajungem la locatie.

Gazdele sunt extrem de primitoare si ne fac sa ne simtim chiar din prima clipa ca niste rude pe care nu le-au vazut de mult. Ne prezinta locatia si simtim ca vor sa ne dea tot ce au ei mai bun ! Aici era ospitalitatea romaneasca ! Toate camerele au baii proprii si aici rasuflam usurati.

Acum sa trecem la urmatoarea problema arzatoare pe care o prezentam proprietarilor : Ce e de facut pe aici?

Eram usor tematori, dar gazdele noastre nu mai pridideau sa ne indrume.

In cateva minute se stabilieste programul. Deja stim sigur ca in doar cateva zile nu putem vedea tot, dar cel mai sigur stim ca trebuie sa revenim !

Baietii au vrut neaparat sa parcurgem trasee pe Muntele Rarau si sa ne plimbam cu Telegondola.

Ca sa fim si noi fetele multumite, pentru ca aici avem de unde alege, am decis ca trebuie sa vedem Lacul Iezer, Herghelia de cai si sa ne plimbam cu Mocanita.

Cand credeam ca totul este stabilit si ca trebuie sa mancam bine pentru a avea energie, aflam ca aici se afla si Biserica cu 7 Turnuri pe care chiar nu ar trebui sa o ratam.

Este o zona de vis, unde natura se contopeste cu manastirile, cu sufletul. Aici te simti mai aproape de natura si de tine.

Nici nu mai stiu cum trec zilele si parca nu am vrea sa se termine.

Seara, gazdele ne-au imbracat in port popular si ne am amuzat terbil la poze, dar in secret ne intrebam cum era daca ne nasteam acolo…. Cu ceva ani mai devreme…

Ziua plecarii este un dus rece pentru noi toti.

Parca l-am ruga pe Domnul Timp sa faca o mica pauza si sa ne mai lase sufletele sa zburde un picut printre culori si creatiile naturii.

Deja de pe drum decidem sa ne intoarcem si negociem intre noi data plecarii, asa ca va invit si pe voi cu mare drag sa va dati o pauza din cotidian!

Valea Prahovei sau Campulung Moldovenesc? Voi ce alegeti?